Nike kondigt Nike+ Running app aan voor de Samsung Gear S

Wanneer Nike een nieuwe technologie omarmt kun je stellen dat het op weg is naar omarming door het grote publiek. En dat is in dit geval goed nieuws voor Samsung, want de Amerikaanse sportgigant kondigde dit weekend aan dat er binnenkort een Nike+ Running app verschijnt voor de Galaxy Gear.

In een reactie laat Adam Roth, Vide President of Nike Global Running Marketing weten:

“Nike+ Running has changed the way people experience sports. It motivates runners to run further, faster and more often by tracking their activity, celebrating their progress, enlisting personalised coaching, challenging their friends and sharing runs with their entire social network. The integration with the Samsung Gear S allows more runners to join the Nike+ community and enjoy the benefits of this great service.”

De Samsung Gear S smartwatch werd vorige week aangekondigd door Samsung als opvolger van de eerdere Gear smartwatches, aan de vooravond van gadgetbeurs IFA in Berlijn. Het bijzondere aan het nieuwe S model is dat de smartwatch geen verbinding met een smartphone nodig heeft om te kunnen functioneren: Het apparaat is uitgerust met een eigen 3G verbinding.

Middels deze verbinding is de Nike+ Running app onder meer in staat om de trainingsvoortgang van de gebruiker bij te houden en real time workout statistieken op het display te laten zien zoals aantal stappen en een kaart van de afgelegde route.