Nike lanceert “Missions”: interactieve game op basis van je Nike+ Fuelpoints

Het is er Nike veel aangelegen om de Nike+ Fuelband een succes te maken, maar tegelijkertijd ook de aandacht te behouden aan het brede spectrum van Nike+ producten. Een nieuwe aanjager om actiever te worden is een heuse “game”: NikeFuel Missions, waarbij de gemeten activiteiten via Fuelband of andere hardware van invloed is, te spelen op je smartphone.

In de game krijg je als speler gedurende de dag een aantal missies, zoals het “wegrennen” van een gevaarlijke situatie. Echte doelstelling: “scoor 300 punten in een half uur”, zodat je in-game karakter de rampspoed weet te overleven. De ultieme doelstelling is het overleven van de winter.

Niet alleen de Fuelband wordt gebruikt, ook je Nike+ Running, Sportband of Kinect via Xbox scores tellen mee in deze epic quest van Nike. Qua “spelverloop” heeft Missions veel weg de to-do app “Epic Win“. Je boekt voortgang door missies af te ronden, alleen in dit geval is het geen item op je to-do list, maar een fysieke uitdaging van Nike! Opvallend genoeg is Missions geen app op je smartphone, maar een webapplicatie. Overigens logisch, want er ligt veel nadruk op de producten: elke missie stelt Nike weer een nieuw product voor wat zinvol is om te kopen. Uiteraard met link naar de webshop!

De hoofdrolspelers in de game zijn populaire sporters, waaronder voetbalwonderkind-in-spé Neymar.  Benieuwd hoe Missions wordt ontvangen door de Nike+-community!