Nike lanceert Nike+ API Developer Platform

We hebben er lang op moeten wachten maar het ziet er dan toch eindelijk naar uit dat Nike een publieke API voor Nike+ gaat lanceren. Afgelopen vrijdag is in ieder geval het bijbehorende developer platform live gegaan waar geïnteresseerde developers hun dienst alvast aan kunnen melden.

Met Nike+ kunnen sporters, waaronder met name hardlopers, gegevens rondom hun sportactiviteiten tracken, zoals de afstand, snelheid en route die zij gelopen hebben. Die data valt mogelijk weer te gebruiken in nieuwe toepassingen en apps. Veel developers azen dan ook al geruime tijd op een publieke API van Nike+ zodat ze met deze gegevens aan de slag kunnen.

Het vorige week gelanceerde developer platform is tevens een onderdeel van het Nike+ Accelerator programma, een samenwerkingsverband met de bekende Amerikaanse accelerator TechStars. Tijdens het programma hopen Nike en Techstars startups te ontdekken die de Nike+ data weten in te zetten om producten te ontwikkelen die ‘sporters beter laten presteren en bijdragen aan hun algehele gezondheid’. Geinteresseerde startups kunnen zich nog tot 3 februari aanmelden voor Nike+ Accelerator.