Nike+ Move app nu eindelijk beschikbaar in de App Store

Nike+ Move, de activity tracking app van de Amerikaanse sportgigant, is sinds vanochtend beschikbaar in de App Store. Move maakt gebruik van de nieuwe M7 coprocessor van de iPhone 5S om je dagelijkse activiteiten in kaart te brengen. De activiteiten worden beloond met Nike’s bekende FuelPoints.

Het zal even slikken zijn geweest voor Nike, dat getoond werd als voorbeeld tijdens de aankondiging van de iPhone 5S, dat Strave de sportfabrikant wist af te troeven en al in september met een update voor hun populaire hardloop app kwam die volledig van de M7 gebruik maakte.

Nike-Move-730x431

Omdat de M7 processor ook zonder dat een app daar om vraagt de gehele dag je activiteiten bijhoudt, opent Nike+ Move al direct met 10 dagen aan inzicht voor je. De app is op het eerste oog nog niet zo uitgebreid als de app die bij de FuelBand hoort, maar toont toch voldoende informatie.

Hoewel de app vooraf door iedereen werd gezien als een concurrent voor passive trackers als Strava, Moves of Human, is er één tamelijke bizarre keus van Nike die er voor zorgt dat die concurrentiestrijd nog wel even op zich laat wachten: Nike+ Move draait álleen op de M7 coprocessor, wat betekent dat de app alleen beschikbaar is voor de iPhone 5s.

Update (7.50 uur): de app is nog niet overal beschikbaar, zo lijkt het. Sommige Nederlandse gebruikers melden dat ze de app nog niet kunnen vinden, anderen weer wel.