Hardloop-app Nike+ Run Club werkt nu zonder iPhone op de Apple Watch

Run Club

De iPhone-app Nike+ Run Club heeft vandaag een aantal nieuwe features gekregen, in het bijzonders voor gebruikers met een Apple Watch. Meest interessant hieraan is dat de app minder leunt op de iPhone als je hem op je smartwatch gebruikt, schrijft 9to5Mac.

De app kan namelijk meer als het niet in de buurt is van je iPhone. Zo kun je een run nu ook op je Apple Watch starten, zonder dat je deze op je iPhone open hebt staan. De Watch kan daardoor dus los gebruikt worden, en dat bespaart weer batterij.

Ook zijn de GPS en routesynchronisatie verbeterd bij runs die op de Apple Watch gestart worden. En kun je tussentijden je in het overzicht op je Apple Watch bekijken na een run, iets wat eerder niet beschikbaar was.

Socialer

Nike veranderde haar app naar Run Club toen de Apple Watch 2 met ingebouwde GPS aangekondigd werd. De app is sindsdien verbeterd en heeft talloze nieuwe features gekregen. Zo werd de app een stuk socialer, onder meer doordat je met je vrienden kon chatten en stickers kon uitwisselen na een training.

De uitbreiding voor de Apple Watch volgt op de uitbreiding van Runkeeper twee weken geleden. Ook die app kan tegenwoordig veel beter je resultaten vastleggen zonder dat je je iPhone mee hoeft te nemen tijdens een hardlooprondje.

Nike+ Run Club is gratis te downloaden in de App Store.