Goed nieuws voor hardlopers met een Apple Watch: Nike+ Run Club ondersteunt nu intervallen

Waar veel Apple Watch-apps nauwelijks worden bijgewerkt, blijft Nike gewoon rustig doorontwikkelen aan zijn hardloop-app. De app Nike+ Run Club heeft een nieuwe functie toegevoegd, die veel fanatieke hardlopers tot nu toe misten: de mogelijkheid om intervallen te registeren.

Door een zogenaamde Speed Run te starten kun je je rondes of intervallen bijhouden door twee keer op het scherm van je Apple Watch te tikken. Speed Run zat al in de iPhone-app, maar als je probeerde een Speed Run te starten op je Apple Watch krijg je de melding dat je je iPhone hiervoor moest gebruiken.

Apple Watch series 2

Met deze update wordt Nike+ Run Club op de Apple Watch weer een stapje zelfstandiger en is hij minder afhankelijk van de iPhone. Zeker voor mensen met een series 2-model met ingebouwde GPS ideaal. Helaas moet je voor coachingsmeldingen die je via je koptelefoon hoort nog wel gewoon je iPhone meenemen.

Voor de duidelijkheid: Nike+ Run Club is voor alle Apple Watches beschikbaar en niet enkel voor mensen met het Nike+-model. Heb je een Apple Watch series 2 dan maakt de app gebruik van de GPS in het horloge en is hij dus minder afhankelijk van je iPhone.

Nike+ Run Club is gratis te downloaden in de App Store.