Nintendo bezwijkt en gaat games maken voor smartphones

Nintendo heeft de verleiding lang kunnen weerstaan, maar het bedrijf gaat zich nu toch storten op de ontwikkeling van games voor smartphones en tablets. Vandaag heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het in samenwerking met DeNA, een groot Japans bedrijf op het gebied van mobiele platformen, spellen gaat ontwikkelen voor mobiele apparaten die gebaseerd zijn op de vertrouwde personages van Nintendo.

De switch van Nintendo is verrassend, aangezien het bedrijf al diverse malen werd benaderd om mobiele games te maken. Echter wilde Nintendo tot nog toe niet meewerken, omdat het bang was dat mobiele games de gameconsoles van het bedrijf overbodig zouden maken.

Volgens The Verge hebben beide bedrijven een samenwerkingsverband opgezet, waarbij ze gebruik maken van elkaars kennis en patenten. De bedrijven zullen samen games ontwikkelen die gebruik maken van Nintendo’s huidige IP’s, maar speciaal geoptimaliseerd zijn voor mobiele devices. Het gaat echter om gloednieuwe games, dus het bedrijf zal geen games van andere platformen omzetten naar mobiele apparaten. Het is vooralsnog niet bekend om welke spellen het gaat.

De twee bedrijven zullen niet alleen games ontwikkelen voor smartphones, maar gaan ook gezamenlijk een compleet gameplatform opzetten. Het platform zal toegankelijk zijn voor smartphones en tablets, maar ook voor computers en gameconsoles. Het platform zal zeer waarschijnlijk aankomende herfst worden gelanceerd.

Nintendo NX

Daarnaast heeft Satoru Iwata, president van Nintendo, laten weten dat het bedrijf aan een compleet nieuwe gameconsole werkt. Veel details wil Iwata niet kwijt, maar volgens de president van Nintendo zal de NX, de codenaam voor de nieuwe console, volgend jaar gelanceerd moeten worden.