Nintendo Game Boy krijgt dankzij creatieve fan een grote broer: dit is de Game Man!

De Nintendo Game Boy vierde eind april alweer zijn 32ste verjaardag. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik heb vandaag de dag toch nog elke keer diezelfde kriebel als ergens in de zomer van 1989, toen ik voor het eerst op de Game Boy speelde. Dankzij een creatieve fan weten we intussen ook wat er zou gebeuren als de Game Boy echt zou zijn opgegroeid, dankzij zijn enorme Game Man.

De Noorse YouTuber Grumpy Modeler, handig met een 3D printer en soldeerbout, is verantwoordelijk voor deze enorme Game Boy. En enorm, dat is hij. Zo past de originele Nintendo Game Boy bijna in het 5.6″ scherm van de Game Man. Mocht dat qua scherm nog niet groot genoeg zijn: de Game Man is aan te sluiten op je TV via de audiojack!

Het is overigens niet alleen maar zonneschijn, zo’n enorme Game Boy. Zo laat Grumpy Modeler ook zien in de video dat het nog best lastig is om de A- en B-knop tegelijk te bedienen, ondanks het feit dat je handen intussen ook flink gegroeid zijn natuurlijk:

Mocht je zelf aan de slag willen met de Game Man, dan kan dat. De complete lijst met onderdelen en instructies staat online, met dank aan de maker. Al zul je wel een sloot aan donor-onderdelen op de kop moeten zien te tikken.

Via: Gizmodo / Foto: padu_foto / Shutterstock.com