Nintendo laat je binnenkort Pokemon vangen met wearable

Nintendo laat binnenkort veel dromen uitkomen van mensen die zijn opgegroeid in de jaren ’90. Dan komt Pokemon Go uit, een smartphone-app die je in de echte wereld Pokemon laat vangen.

Dat is op zich al spannend voor de fans, maar het wordt nog mooier. Met een extra wearable kun Pokemon Go namelijk spelen zonder naar je telefoon te kijken. Op de E3 heeft Nintendo de prijs van deze wearable bekend gemaakt: 34,99 dollar. Voor dat geld heb je ook een complete Pokemon-game voor de Nintendo 3DS, maar voor de diehards is de keuze niet zo moeilijk. Die willen immers alles hebben.

De wearable werkt heel simpel: zodra er een Pokemon in de buurt is, gaat er een blauw lampje branden. Vervolgens druk je op een knop als je ‘m wilt vangen. Je krijgt een regenboog te zien als het gelukt is, terwijl een rood lampje je vertelt dat de Pokemon ontsnapt is. Eenvoudig, toch? Normaal gesproken heb je je smartphone nodig voor deze handelingen, maar dat is met de wearable dus niet meer nodig.

Pokemon Go heeft nog geen harde releasedatum gekregen, maar de wearable wordt eind juli uitgebracht. Op dat moment zal dus ook de game beschikbaar moeten zijn.