De Nintendo NX, de spelcomputer die Nintendo moet redden, verschijnt in maart 2017

Al heel erg lang gaan er geruchten over de nieuwe spelcomputer die Nintendo aan het ontwikkelen is: de Nintendo NX, zoals hij wordt genoemd. Nu is ook eindelijk bekend wanneer we hem kunnen verwachten. En Nintendo-fans moeten helaas nog even geduld hebben, want de release staat gepland voor maart 2017.

We weten nog niet veel over de Nintendo NX, maar volgens de geruchten is de spelcomputer zowel een vaste console als een handheld. Je kunt er dus thuis mee gamen op je tv, maar hem ook meenemen. Een logische stap nadat Nintendo bij de Wii U al een tablet met scherm ontwikkelde waarop je kon gamen binnen het draadloze bereik van de console zelf.

Of dit ook daadwerkelijk is wat Nintendo aan het ontwikkelen is, is afwachten. Maar het feit Nintendo de nieuwe spelcomputer nergens console noemt, maar een gameplatform en een volledig nieuw concept, is in lijn met de geruchten tot nu toe. In eerste instantie zou de NX naast de Wii U en de 3DS op de markt worden gebracht.

Mobiel

Voor Nintendo is de NX ongelofelijk belangrijk. Het gaat niet goed met het bedrijf, mede doordat de Wii U niet hetzelfde verkoopsucces is geworden als de Wii. De concurrentie van Sony’s PlayStation en Microsoft met de XBOX, maar ook games op smartphones is groot. Desondanks heeft het bedrijf natuurlijk een hele reeks populaire game(karakter)s in huis: van Zelda tot Mario tot Pokémon.

Dit jaar is het bedrijf dan ook eindelijk begonnen met het uitbrengen van mobiele games met de bekende figuren in de hoofdrol. Het doorzetten van klassieke titels naar mobiele apparaten, waar veel fans om vragen, doet Nintendo echter niet.