Nintendo presenteert eerste uitbreidingen voor de Nintendo Switch

Heb jij al een Nintendo Switch op de kop kunnen tikken? Dan is er goed nieuws: Nintendo heeft de eerste uitbreidingen voor het nieuwste gameconsole aangekondigd. Zo komt er een standalone dock voor het apparaat, evenals een batterypack voor de controllers.

De docks worden vanaf volgende maand in beperkte oplage beschikbaar. Natuurlijk heb je geen extra dock nodig om te kunnen gamen, maar het is wel handig als je de console wilt gebruiken met meer dan een televisie. Goedkoop zijn ze helaas niet: je betaalt in de VS 60 dollar voor het dock en 30 dollar voor een benodigde oplader. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar reken er op dat je in totaal minstens 90 euro kwijt bent voor een dock + adapter.

Daarnaast komen er nog meer accessoires bij. Zo kun je de Joy Con-controllers vanaf halvewege juni in neongeel krijgen, wat ook geldt voor het polsbandje. Tof, maar geen noodzakelijke toevoeging. Waarschijnlijk gaan deze 80 euro kosten voor een set van twee. Naast neongeel, kun je nu al zwarte en blauw-rode Joy Cons krijgen.

Batterypack

Tot slot is er nog het batterypack voor de controllers. Al is mij niet geheel duidelijk waarom je nodig zou hebben. De controllers hebben al een interne accu, die ook nog eens oplaadt als ze aan het scherm van de Switch vastzitten. Haal je ze los, dan moeten ze twintig uur meegaan, wat behoorlijk lang is.

Het batterypack geeft je de mogelijkheid om AA-batterijen te gebruiken om de Joy Cons van extra stroom te voorzien, maar de kans is klein dat er mensen zijn die daadwerkelijk meer dan 20 uur lang willen gamen. Aan de andere kant: een beetje extra stroom bij je hebben voor het geval dat is geen ramp. De battery pack komt ook op 16 juni in de winkels.

Minecraft en Splatoon

Naast alle hardware-uitbreidingen sprak Nintendo gisteren ook over games, en daar word ik gelukkig van! Zo weten we nu dat het vechtspel ‘ARMS’, waarin je aan iedere uitrekbare arm wapens kunt aanbrengen, op 16 juni exclusief beschikbaar wordt op de Nintendo Switch. In het spel heeft ieder wapen – een zogenaamde ARM – een speciale eigenschap, bijvoorbeeld vuur, ijs of elektriciteit. Je kunt één tegen één spelen, maar ook met zijn tweeën tegen een ander duo.

Daarnaast werd er gesproken over ‘Splatoon 2: Salmon Run’. In dit spel komt er voor het eerst een coöpstand voor vier spelers, zodat je het samen kunt opnemen tegen de zogenaamde Salmonieten, die mogelijk dodelijker zijn dan de Octarianen. Het spel verschijnt op 21 juli, samen met drie nieuwe amiibo-figuurtjes van Splatoon: nieuwe versies van het Inkling-meisje, de Inkling-jongen en de Inkling-inktvis (apart verkrijgbaar).

‘Minecraft’ komt naar de Nintendo Switch! Op 11 mei komt hij uit in de eShop van Nintendo en je kunt in deze versie met maximaal acht gebruikers online tegen elkaar spelen. Ook kun je lokaal met vier mensen tegelijk spelen. Wat verder cool is, is dat je pixelversies van de personages uit Super Mario Bros. in je Minecraft-wereld kunt neerzetten.

Dan is er nog een spel waar veel mensen (inclusief ikzelf) naar uitkijken: ‘Mario Kart 8 Deluxe’. Dit is een uitgebreide versie van Mario Kart 8 voor de Wii U. Op 28 april verschijnt deze in de winkel en kun je direct aan de slag met meer coureurs, karts en circuits dan in iedere andere Mario Kart-game tot nu toe. Je kunt met maximaal acht spelers lokaal via een draadloze verbinding racen, maar het ook opnemen tegen anderen in een nieuwe gevechtsstand. Speel je online, dan kun je met maximaal twaalf mensen spelen.

Andere spellen die verschijnen voor de Nintendo Switch zijn ‘Ultra Street Fighter II: The Final Challengers’ = en twee geheel nieuwe Sonic-spellen. Het gaat om ‘Sonic Forces’ – een game in 3D waarin je zo snel mogelijk moet rennen om de boosaardige Eggman te verslaan – en ‘Sonic Mania’, met klassieke 2D-graphics en veel nieuwe levels. ‘Sonic Forces’ verschijnt deze winter, ‘Sonic Mania’ van de zomer al.