Nintendo presenteert goedkopere spelcomputer Switch Lite

Nintendo Switch Lite

De Nintendo Switch heeft een klein broertje gekregen: de Switch Lite. De nieuwe variant van de spelcomputer is een afgeslankte versie van het origineel, en mist bijvoorbeeld de mogelijkheid om hem in een dock te plaatsen om op de televisie te spelen.

De Switch Lite is dus echt als handheld bedoeld. De joy-cons kun je er dan ook niet afhalen, maar zitten volledig in het apparaat geïntegreerd. Verder is het apparaat met een 5,5 inch touch-screen compacter dan zijn oudere broer en komt het zonder standaard. Ook trillen de controllers niet, en ook de infrarood-bewegingscamera mist.

Toch kun je er wel behoorlijk wat games op spelen. In principe gaat het om alle spellen die de handheldstijl ondersteunen. Sommige games komen echter wel met een aantal beperkingen, zo waarschuwt Nintendo. Op de achterkant van de verpakking en op de productinformatie op de Nintendo-website kun je zien wat een spel wel en niet ondersteund.

Samen spelen

De mogelijkheid om samen te spelen blijft ondanks de missende functies wel bestaan. Dit kan online, maar je kunt ook maximaal acht Switch- of Switch Lite-systemen aan elkaar koppelen om samen te gamen.

De Switch Lite verschijnt op 20 september in de winkel in drie kleuren: geel, grijs en turkoois. Ook komt er een etui op de markt, evenals beschermfolie. In Amerika gaat het apparaat 199 dollar kosten, wat 100 dollar goedkoper is dat de originele Switch. In Nederland zit er waarschijnlijk een vergelijkbaar prijsverschil tussen de twee apparaten.