Nintendo registreert handelsmerk voor Super Nintendo World-attracties

Mario

We hebben een eerste idee gekregen van wat we kunnen verwachten van de komst van Super Nintendo World naar de Universal-parken in Orlando en Hollywood. Daar komen een aantal attracties, maar tot nu toe was er weinig bekend. Nintendo heeft echter een handelsmerk geregistreerd voor deze naam en nu weten we ook waar deze voor gaat gelden.

Het handelsmerk is op 24 mei aangevraagd bij het Amerikaanse patentbureau. Het merk moet onder meer gaan gelden voor merchandise en kleding, maar er wordt ook over shows in amusementsparken, karten, motorfietsevenementen en andere evenementen met voertuigen gesproken. Verder worden in de aanvraag arcade-videogamemachines en evenementen met videogames benoemd.

Het kan zijn dat de aanvraag helemaal niets met de pretparken te maken heeft, maar de genoemde onderdelen kunnen onder meer wijzen op attracties. Denk bijvoorbeeld aan een Mario Kart-attractie (al vraag ik me af of je echt inkt in je gezicht gegooid krijgt, om maar wat te noemen).

Pretparken

Universal Japan maakte eind vorig jaar bekend dat het pretpark in Osaka wordt uitgebreid met Super Nintendo World. De attracties zijn gebaseerd op Nintendo-thema’s. Pas in 2020 moet het gereed zijn, maar wel voor de Olympische Spelen in Tokio van start gaan. Het werd vorig jaar bekend dat Super Nintendo World ook naar de twee Universal-parken in Orlando en Hollywood komen.

Over het handelsmerk hebben zowel Universal als Nintendo geen verdere officiële informatie bekendgemaakt. Of de aanvraag dus echt voor de pretparken is, is nog even afwachten.