Nintendo onthult nieuwe spelcomputer Nintendo Switch, die in maart 2017 uitkomt

Nintendo heeft zijn nieuwste spelcomputer aangekondigd: de Nintendo Switch. Het bestaan van de spelcomputer was al bekend. Het nieuwe systeem droeg tot toe de naam Nintendo NX, maar erg veel was er nog niet bevestigd. Zoals verwacht biedt de spelcomputer de mogelijkheid om zowel thuis als op andere locaties met één of meerdere spelers te gamen.

Nintendo Switch is een modulair systeem dat bestaat uit drie onderdelen: de Switch, controllers en de Switch-houder. Met dat dockingsstation kan de spelcomputer op een televisie worden aansluiten. De controllers zijn van het apparaat los te maken. Zo kun je op een groot televisiescherm met twee spelers spelen, die elk één van de controllers gebruiken.

nintendoswitch2

Uit de beelden op de website van het nieuwe systeem is op te maken dat de spellen op cartridges worden aangeboden. Daar is ook een lijst van gameontwikkelaars te zien die al hebben aangekondigd met de nieuwe spelcomputer aan de slag te willen.

In de komende maanden maakt het bedrijf bekend welke games bij de release verkrijgbaar zullen zijn. Een specifiekere releasedatum, prijs en productspecificaties zijn ook nog niet bekendgemaakt.