Nintendo Switch krijgt mogelijk ondersteuning voor virtual reality

In maart brengt Nintendo haar nieuwste gameconsole op de markt, de Switch. Hoewel we nog niet heel veel details hebben over deze console, lijkt er nu iets meer duidelijk te zijn geworden. Een lid van het NeoGAF-forum genaamd Rösti heeft een aantal patenten gevonden voor het systeem, waaronder een die lijkt te hinten op virtual-reality-ondersteuning.

Volgens het patent kun je het systeem aansluiten op een headset en de afneembare controllers gebruiken om een spel te spelen. Of er ook een VR-headset komt in maart, als de Switch verschijnt, is niet bekend. Het is zelfs niet zeker of hij überhaupt ooit komt, aangezien veel bedrijven patenten aanvragen voor technieken die ze uiteindelijk nooit gebruiken. Het kan zijn dat het patent aangevraagd is, zodat een concurrent hetzelfde idee niet ook kan gebruiken.

Nintendo Switch patent

Toch is het idee niet vreemd, aangezien VR in principe gemakkelijk toe te voegen zou zijn. Bovendien zou het heel gaaf zijn om in de Mario- of Zelda-wereld rond te lopen, terwijl je het spel speelt!

De Switch moet echter wel goede specificaties hebben wil dit een succes worden. Is er geen snelle grafische processor aanwezig, dan is de kwaliteit van virtual reality waarschijnlijk niet erg goed. Maar laten we eerst eens afwachten of die headset er ook echt komt.