Nintendo Switch nu 19,7 miljoen keer over de toonbank gegaan

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is inmiddels 19,67 miljoen keer verkocht. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers, meldt Venturebeat. In totaal werden er 86,9 miljoen spellen verkocht voor de spelcomputer.

Dat betekent dat de verkoop minder snel gaat dan in het begin. In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf namelijk 1,8 miljoen versies van het gameconsole. In het eerste kwartaal waren dat er nog 3 miljoen. Het tweede kwartaal van het jaar is echter een periode waarin er altijd minder spelcomputers verkocht worden.

Spellen

De meest verkochte spellen zijn Super Mario Odyssey (11,17 miljoen keer verkocht), Mario Kart 8 Deluxe (10,35 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (9,32 miljoen) en Splatoon 2 (6,76 miljoen). Het nieuw verschenen Nintendo Labo, waarmee je bijvoorbeeld een robotpak van karton kunt maken, is sinds april 1,39 miljoen keer verkocht.

In het aankomende kwartaal moeten er diverse nieuwe spellen op de markt komen. Zo moet Xenoblad Chronicles 2: Toma verschijnen, evenals Super Mario Party en Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee. Super Smash Bros. Ultimate verschijnt aan het einde van dit jaar.

Omzet

De omzet en winst in het afgelopen kwartaal zijn overigens gestegen. De omzet kwam uit op 1,5 miljard dollar, 9 procent meer dan in dezelfde periode een kwartaal eerder. Onder de streep hield Nintendo 394,6 miljoen dollar over, 42 procent meer dan in 2017.