Nissan brengt Piloted Drive volgend jaar naar Europa

Nissan gaat zijn technologie voor semi-autonoom rijden uitbrengen in Europa. De autofabrikant noemt zijn techniek Piloted Drive. De eerste auto die de functionaliteit in Europa gaat bezitten is de Qashqai. De auto zal vanaf volgend jaar op ons continent te koop zijn. In Japan komt Piloted Drive dit jaar al op de markt.

De functies van Piloted Drive zijn technieken die we eigenlijk al kennen van andere autofabrikanten. Met de automatische piloot kan de auto de belijning op een rijbaan herkennen en daarmee dus bijvoorbeeld ook bochten nemen. Daarnaast bevat Piloted Drive ook adaptive cruise control. Daarmee houdt de auto zelfstandig een geschikte afstand tot zijn voorganger.

Nissan wil zijn functionaliteiten voor zelfrijdende auto’s stapje voor stapje uitrollen. Het bedrijf wil de auto’s in de komende jaren bijvoorbeeld ook de technologie voor het zelfstandig wisselen van rijbanen geven, zoals we dat al kennen van Tesla’s Autopilot Dit jaar gaat het bedrijf in Europa tests uitvoeren op de openbare weg, om aan te tonen dat het bedrijf de technologie klaar is. De autofabrikant wil voor 2020 genoeg functionaliteit in de auto inbouwen zodat de auto zichzelf veilig door een stad kan manoeuvreren.