Nissan kondigt smartwatch voor in de auto aan


Een nieuwe week, meer smartwatch nieuws. Deze keer niet van de IFA in Berlijn, maar nog steeds wel vanuit onze Oosterburen. Op de Frankfurt Motor Show kondigde Nissan gisteren de Nismo Smartwatch aan, een slim klokwerk voor in de auto.

Het horloge, dat vooralsnog niet meer is dan een concept, zal zowel mens als machine monitoren en de bestuurder voorzien van real-time informatie over zich zelf en zijn auto.

Zo toont het horloge de gemiddelde snelheid, afstand en brandstofverbruik van de auto, alsmede diverse telematische gegevens en andere prestatie gegevens. Daarnaast meet het apparaat de hartslag van de bestuurder en stuurt hij notifcaties vanuit de auto-software direct naar de pols.

Nissan-Nismo-Watch-on-Wrist

Helaas is er nog geen prijs of exacte lanceerdatum bekend, maar meldt Nissan wel dat de smartwatch te bestellen is in het zwart, wit of zwart/rood. Het slimme horloge maakt via Bluetooth verbinding met de auto en kan worden opgeladen via USB.

Daarbij mag gezegd worden dat de eerste resultaten van die batterij noemenswaardig zijn: volgens Nissan kan het horloge zo’n 7 dagen mee op één volle batterij. Dat heeft natuurlijk ook weer te maken met de beperkte “slimheid” van het uurwerk.

Nissan wist echter wel te melden dat het al bezig is om technieken als EEG, ECG en huidtemperatuur te integreren in een volgende versie van de smartwatch