Nissan: ‘LEAF is de eerste elektrische auto die 400.000 keer verkocht is’

Nissan Leaf

Er zijn inmiddels behoorlijk wat elektrische auto’s op de markt, maar blijkbaar was er nog niet één die meer dan 400.000 keer werd verkocht. Tot nu dan, want Nissan heeft aangekondigd dat zijn LEAF dit wel heeft gedaan.

De auto werd in 2010 op de markt gebracht, en is sinds die tijd steeds populairder geworden. In december 2015 vierde het bedrijf namelijk nog dat de auto 200.000 keer was verkocht. In de afgelopen drie jaar is de helft van de nu verkochte auto’s dus verkocht.

Nissan meldt verder dat de eigenaars van de auto inmiddels ruim 10 miljard kilometer hebben gereden. En het aantal verkochte LEAF-voertuigen sinds 2010 is “genoeg om 3,8 miljoen olievaten per jaar te besparen”.  De auto is inmiddels in ruim 50 markten te koop en was volgens Nissan de best verkopende elektrische auto in Europa in 2018.

Nieuwe LEAF

Onlangs werd bovendien een nieuw model gepresenteerd, de LEAF PLUS. Deze versie heeft meer kracht en een actieradius van 363 kilometer. De auto is vanaf de lente in de Verenigde Staten te koop en Europa volgt daarna snel.