Nissan vervangt motorgeluiden door ‘liedje’ in elektrische auto’s

In Amerika moeten alle hybride en elektrische voertuigen een geluid maken. Op die manier worden voetgangers – zeker blinde mensen en mensen met beperkt zicht – beschermd worden. Natuurlijk kun je dan kiezen voor een motorgeluid, maar Nissan pakt het anders aan. De autofabrikant laat zijn elektrische voertuigen voortaan ‘zingen’.

Dit betekent niet dat je opeens een opera of popmuziek uit de auto zult horen komen. Het is meer een melodisch geluid dat bijvoorbeeld versnelt en hoger wordt als de auto sneller gaat rijden.Het geluid wordt pas geactiveerd als de auto rijdt met een snelheid tussen de 19 en 30 kilometer per uur.

Canto

De muziek heeft zelfs een naam gekregen: Canto. “Canto is ontwikkeld om te helpen bij de veiligheid van voetgangers, evenals het bieden van een geluid dat energiek en zelfverzekerd is”, aldus het bedrijf. Bovendien moet het geluid de omgeving van een “typische straat verrijken”.

De naam Canto is overigens niet geheel toevallig gekozen. In het Latijn betekent het namelijk “ik zing”. Nissan laat verder weten dat het geluid in de toekomst mogelijk nog veranderd.