Nissan wil zelfrijdende functies vanaf volgend jaar stap voor stap uitrollen

De laatste tijd is er veel aandacht voor de Autopilot-functie van Tesla en als we het hebben over zelfrijdende auto’s dan hebben we het meteen over Google, maar ook “ouderwetse” autofabrikanten zijn druk bezig met het ontwikkelen van autonome auto’s. Tijdens de Tokyo Motor Show heeft Nissan een demonstratie gegeven van zijn zelfrijdende technologie.

Een journalist van AP was één van de mensen die hem mocht proberen en hij beschrijft zijn ervaring op Business Insider. Hij vertelt dat de testauto van Nissan nog erg voorzichtig is (iets te voorzichtig) en nog niet goed om kan gaan met hele onverwachte situaties, maar het gaat dan ook over een techniek die nog volop in ontwikkeling is. Ook had de auto problemen met onduidelijke wegmarkering waardoor de menselijke bestuurder de auto even over moest nemen.

Nissan wil de zelfrijdende functionaliteit, die werkt dankzij camera’s en sensoren, in kleine stapjes invoeren in zijn auto’s. Dit is vergelijkbaar met de strategie van Tesla. Vanaf volgend jaar zou het bijvoorbeeld al mogelijke moeten zijn om de auto zelfstandig een bepaalde afstand te laten bewaren tot de de auto voor hem. In 2020 moet de volledig autonome auto uiteindelijk beschikbaar zijn.