Vanaf volgend jaar kun je live televisie kijken op NLziet

nlziet

NLziet gaat volgend jaar flink uitbreiden. Vanaf dan kun je bij de streamingdienst namelijk niet alleen on-demand programma’s van Nederlandse zenders kijken, maar ook naar live televisie. Daarnaast gaat het bedrijf de on-demand-dienst flink verbeteren, schrijven ze op hun website.

Live televisiekijken en programma’s on-demand terugzien, het klinkt als een logische combinatie. Het is dan ook niet vreemd dat telecomaanbieders als Ziggo en KPN dit al langer mogelijk maken. Maar nu gaat streamingdienst NLziet er dus ook aan meedoen. Voornaamste reden? Er was veel vraag naar.

In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt er getest met de functionaliteit. Dit gebeurt in eerste instantie met bètatesters. Of iedereen zomaar mee kan doen aan de proef, is niet duidelijk, maar je kunt je wel aanmelden als bètatester. Iedere tester wordt op de hoogte gesteld over wanneer de eerste proef start. Of je uiteindelijk meer moet gaan betalen dan het huidige maandbedrag van 7,95 euro is niet duidelijk.

Andere features

Maar NLziet gaat meer doen in 2017. Het gaat een aantal broodnodige aanpassingen doorvoeren. Zo blijf je vanaf dan binnen hun eigen website, terwijl je nu vaak wordt gestuurd naar Uitzending Gemist, RTL XL of KIJK.

Daarnaast onthoudt het systeem straks waar je in een aflevering bent, zodat je later vanaf daar weer verder kunt kijken. Handig, want dat scheelt je een hoop gedoe met doorspoelen. Elk programma krijgt verder een titel en een beschrijving en begin volgend jaar komt er ook een tv-gids. Daarnaast kun je straks naar programma’s zoeken en als een aflevering is afgelopen, begint de volgende direct.

Tot slot werkt NLziet aan een langverwachte app voor de Apple TV. Daarmee kun je straks alle content en livestreams direct vanaf je tv bekijken, zonder dat Airplay nodig is.