Nog geruster op vakantie: Woonveilig werkt nu samen met je Hue-lampen [winactie!]

Het is zover: de komende weken geniet ons hele land van de zomervakantie en dus trekken we er massaal ook met zijn allen op uit. Dat kan vanaf nu met een nog geruster hart, dankzij de samenwerking tussen Woonveilig en de slimme Philips Hue-lampen.

Wie als consument op zoek is naar een slim beveiligingssysteem met een lage instap, zowel qua kosten als qua complexiteit, komt al snel uit op Woonveilig. Persoonlijk ben ik al jaren fan van het modulaire systeem met een relatief laag prijskaartje wat extreem gemakkelijk is uit te breiden.

De recent aangekondigde samenwerking met Philips stemde mij, als Hue-gebruiker, dus extra vrolijk. Want dankzij de koppeling met de slimme lampen speelt verlichting eindelijk een belangrijke rol bij een inbraakalarm.

Zodra het alarm afgaat, geven je slimme lampen een fel rood knipperlicht om de inbreker weg te jagen. Heb je (zoals in mijn geval) niet de gekleurde lampen, maar de Hue White- of Hue White Ambiance-lampen, dan beginnen deze direct op de felste stand te knipperen.

“Goede verlichting vormt een belangrijk onderdeel van de veiligheid in huis”, zegt algemeen directeur van WoonVeilig Robin Rietveld. “Inbrekers hebben een hekel aan herrie en licht. Het liefst gaan ze ongestoord hun gang bij een huis waarvan ze vrijwel zeker weten dat er niemand thuis is. Die zekerheid en rust hebben we hiermee weggenomen.”

Aanwezigheidssimulator

Naast het ondersteunen bij alarmmeldingen, kun je via de Woonveilig-app ook een zogenaamde ‘aanwezigheidssimulator’ aanzetten. Wanneer deze geactiveerd wordt, zal de verlichting in je huis worden ingeschakeld en uitgeschakeld op de momenten dat dat ook zou gebeuren wanneer je thuis bent. Dit kan geautomatiseerd of op door jezelf gekozen tijdstippen.

Het koppelen van je Hue-lampen of het activeren van de aanwezigheidssimulator gaan met hetzelfde gemak als je van Woonveilig gewend bent. Via de app op je smartphone maakt je vlotjes verbinding met je lampen en regel je je voorkeuren in.

Winnen: Voordeelbundel WoonVeilig + Philips Hue

Binnenkort op vakantie en op zoek naar een goed beveiligingsysteem met allerhande slimme koppelingen? Of na het lezen van dit artikel benieuwd of het echt allemaal zo simpel en gebruiksvriendelijk is?

Ga dan snel naar onze Facebook-pagina en doe mee aan onze speciale Woonveilig Winactie. Je maakt kans op een Voordeelbundel WoonVeilig + Philips Hue, bestaande uit het Woonveilig basispakket en de Philips Hue starterkit ter waarde van €458!