Nokia 3310 vanaf juni in de verkoop in Nederland

Nokia 3310

In februari kwam Nokia met prachtig nieuws: de 3310 komt terug in een nieuw jasje. En nu is ook eindelijk bekend wanneer we het toestel hier in Nederland kunnen kopen. Op 5 juni ligt de Nokia 3310 voor 59,99 euro in de winkels, weet NU.nl.

Het toestel wordt verkocht door HDM, een Finse fabrikant die de exclusieve rechten heeft om telefoons onder het Nokia-merk te verkopen. De telefoon heeft echter wel wat updates gehad, waardoor het er iets anders uitziet. Zo kun je voor een fel kleurtje kiezen en heeft het apparaat een iets groter scherm met kleuren.

Ook zit er een microUSB-uitgang op om de Nokia 3310 op te laden, evenals een uitgang voor een koptelefoon. Verder zit er bluetooth op het apparaat en kun je de opslag uitbreiden met een microSD-kaart. Je kunt zelfs foto’s maken met een 2MP camera.

Belangrijkste is er nog

Maar de meest belangrijke delen van de 3310 zijn gebleven. Zo heb je een maand aan standby-tijd op een acculading, kun je Snake spelen en zijn de nostalgische ringtones nog steeds aanwezig. WiFi en GPS ondersteunt de telefoon niet en er zijn ook geen apps die je kunt downloaden. Echt back to basics dus.

Je kunt overigens wel verbinding maken met het internet, maar alleen via een 2G-verbinding. Op het toestel zit een Opera Mini-browser die je kunt gebruiken om te surfen.