Nokia brengt zijn VR-camera ‘OZO’ op de markt voor 55.000 euro

Afgelopen december maakte Nokia bekend zijn eerste stappen te hebben gezet in de wereld van virtual reality door zijn virtual reality-camera genaamd OZO te presenteren. Nokia heeft de camera nu dan ook eindelijk op de Europese markt gebracht voor €55.000. Hiervoor krijg je onder andere de camera, een digitale cartridge, een camera-mount en een docking-station.

De camera heeft de vorm van een ronde bol, beschikt over 8 camera’s en weegt 4,2 kilogram. De camera komt met een speciale digitale cartridge die verantwoordelijk is voor de stroom en het geheugen. Hierdoor kan de camera tot 45 minuten draadloos gebruikt worden, bijvoorbeeld hangend onder een drone.

Samen met de marktintroductie in Europa maakt Nokia ook een samenwerking bekend met Deluxe en The Foundry, twee bedrijven die zich richten op de postproductie en het verwerken van VR-beelden. Nokia richt zich met de camera dan ook op professionele bedrijven die VR-videos willen maken.

Voor het bekijken van het geschoten beeldmateriaal heb je een virtual reality-bril nodig zoals bijvoorbeeld de Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR of (vanaf oktober 2016) met de PlayStation VR.