Nokia ontkent in 2016 weer smartphones te gaan maken

Liefhebbers van Nokia zullen nog even geduld moeten hebben voor we weer een telefoon van de Finnen kunnen aanschaffen. De ooit zo toonaangevende fabrikant zou volgens de geruchten in 2016 een nieuwe smartphone lanceren, maar het bedrijf heeft dat vandaag officieel ontkend.

De geruchtenmolen draaide op volle toeren, nadat Nokia China-president Mike Wang over nieuwe Android-smartphones zou hebben gesproken. Deze toestellen zouden al in 2016 op de markt moeten verschijnen, omdat dan de overeenkomst met Microsoft afloopt. Tot die tijd kan en mag Nokia namelijk geen nieuwe telefoons lanceren. Nokia stelt nu echter dat Wang verkeerd geciteerd is en dat het absoluut niet van plan is om nieuwe producten voor de consumentenmarkt uit te brengen.

Of we de Finnen op hun blauwe ogen moeten geloven? Als je met Microsoft afspreekt tot en met 2016 geen nieuwe smartphones op de markt te brengen, dan kun je een jaar voor het verlopen van die deal natuurlijk niet bevestigen dat je inderdaad een Android-telefoon in ontwikkeling hebt. Het zou ons daarom niets verbazen als er achter de schermen wel degelijk gewerkt wordt aan een nieuwe Nokia-toestellen. Nokia heeft met de N1-tablet namelijk allang laten zien dat het de consumentenmarkt niet links wil laten liggen.