Nokia stapt in Health met overname Withings

Nokia stapt in de gezondheidsproducten: het bedrijf neemt de Franse Withings over voor 170 miljoen euro. Dat meldt Nokia vandaag op zijn website. Met de overname wil het bedrijf zijn positie op het gebied van slimme voorwerpen en het Internet of Things versterken. Momenteel focust Nokia zich vooral op mobiele netwerkdiensten.

Daarnaast zet het bedrijf dat ooit groot is geworden met mobiele telefoons vol in op virtual reality. Het heeft een camera ontwikkeld voor de professionele markt met een prijskaartje van enkele tienduizenden dollars. Zo’n camera is echter moeilijk aan de man te brengen bij het grote publiek, dus lijkt het logisch voor Nokia om zich met slimme producten meer op de alledaagse klanten te focussen. Het bedrijf verwacht dat gezondheidszorg de komende vijf jaar de grootste markt binnen het Internet of Things gaat worden.

Withings maakt slimme producten en gadgets met toepassingen voor de gezondheidszorg, zoals fitnesstrackers en een thermometer waarmee je je temperatuur kunt opmeten door hem tegen je voorhoofd te houden en een slimme weegschaal. Het bedrijf is in 2008 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk, maar is ook in andere landen actief. De bedrijven verwachten de overname in het derde kwartaal van dit jaar helemaal afgerond te hebben.