Nokia stapt in Virtual Reality met professionele 360 graden-camera

De grote doorbraak van Virtual Reality laat nog op zich wachten, maar dat betekent niet dat grote techbedrijven stil zitten om te zien wat er gebeurt. Neem Nokia, dat een 360 graden-camera heeft gelanceerd.

Nokia beloofde ons onlangs om deze week een nieuw product te onthullen. Het werd de Ozo, een virtual reality-camera voor professionele filmmakers. Nokia toonde in Los Angeles een prototype, maar de daadwerkelijke productie moet nog deze herfst van start gaan. De bolvormige Ozo beschikt over acht camera’s met elk een eigen microfoon, zodat je zowel audio als video in 360 graden kunt vastleggen.

Mocht je enthousiast worden van elk Nokia-product, denk er dan goed over na of ook de Ozo iets voor je is. Nokia richt zich zoals we al aangaven op professionele filmmakers. Dat betekent niet alleen dat we indrukwekkende specificaties (die zijn nog niet bekend gemaakt) kunnen verwachten, maar ook dat-ie niet zomaar van jou is. De Ozo zou namelijk om en nabij de 50.000 dollar gaan kosten.

Nokia gaat in ieder geval samenwerken met het eveneens Finse Jaunt VR, maar heeft nog niet aangegeven hoe deze samenwerking tot wasdom zal komen. Ook dat bedrijf werkt of werkte namelijk aan een VR-camera voor bioscoopfilms.