Nooit meer alleen naar huis lopen met de Companion-app

Companion Veiligheid

Soms voelt het niet fijn om in een donkere straat alleen naar huis te lopen of fietsen. De Companion-app maakt op een hele simpele, maar unieke manier gebruik van je smartphone: de app zorgt ervoor dat er iemand virtueel met je meeloopt. Companion vraagt om de paar minuten of alles in orde is en degene die met je ‘meeloopt’ kan je live volgen via GPS.

De app maakt op een hele simpele manier gebruik van bestaande technologie en maakt een bestaand concept makkelijker. Companion zorgt ervoor dat je niet iemand aan de telefoon moet houden of lange verhalen over en weer moet Whatsappen, maar laat iemand passief over je waken. Als je overigens iemand uitnodigt om over je te waken hoeft hij of zij de app niet te hebben.

De app vraagt je om de zoveel tijd “Are you ok?“. Dan heb je vijftien seconden om aan te geven dat alles in orde is door een grote groene knop in te drukken. Als je dat niet doet wordt je ‘companion’ op de hoogte gesteld. Daarnaast kijkt de app er ook naar of je rent en of je headphone nog aangesloten is. Als één van beide niet in orde is, dan neemt de app contact op met je vriend(in) of familielid.

Een functie die momenteel nog niet in Nederland werkt laat gebruikers aangeven waar ze zich niet veilig voelen op hun schoolcampus. De makers van de app geven aan met Amerikaanse scholen te overleggen hoe ze bepaalde plekken veiliger kunnen maken. De app is te downloaden voor iOS en Android.