Nooit meer je bed uit: ook je rolgordijnen worden slim dankzij IKEA

IKEA rolgordijnen

Als je net zo lui bent als ik dat ben, zijn slimme apparaten echt een uitkomst. IKEA weet dat, en introduceerde eerder al slimme verlichting die je met je telefoon of een smart speaker kunt besturen. Binnenkort hoef je echter ook je bed niet meer uit om je gordijnen open te doen. Het bedrijf heeft namelijk slimme rolgordijnen aangekondigd.

’s Ochtends wakker worden, even schreeuwen naar je slimme speaker en je gordijnen gaan vanzelf open. Het lijkt ons heerlijk. En binnenkort is dat dus werkelijkheid. IKEA heeft namelijk twee slimme rolgordijnen aangekondigd: KADRILJ en FYRTUR. Beide versies bedien je met een afstandsbediening, de TRADFRI-app of met spraakbesturing.

De twee versies verschillen maar op een klein punt van elkaar: of ze licht doorlaten of niet. De FYRTUR-gordijnen verduisteren je kamer namelijk volledig, de KADRILJ-variant laat wel een deel van het licht door. Zo kun je dus zelf beslissen hoeveel licht er bijvoorbeeld in je slaapkamer moet komen.

Februari

Tweakers weet te melden dat de gordijnen direct ondersteuning krijgen voor Amazon Alexa, de Google Assistant en Siri. De rolgordijnen moeten in februari in de winkels liggen. Voor de KADRILJ-versie betaal je 119 euro, de FYRTUR-versie kost 149 euro. Let op, want dit zijn wel de startprijzen. Er komen verschillende afmetingen, en de prijs wordt waarschijnlijk hoger voor grotere afmetingen.