Nooit meer last van snurken? Deze neuspleister met noise-cancelling maakt het mogelijk

Eén van de meest genoemde bed-ergenissen is het snurken van de partner. Er zijn tal van dingen die moeten helpen zoals het op de zij slapen, oordopjes en zelfs speciale beugels, maar vaak zijn deze oplossingen alsnog niet succesvol. Netanel Eyal zegt nu de perfecte oplossing te hebben gevonden.

Netanel Eyal heeft de ‘Nosepiece’ ontworpen. Deze pleister plak je rondom je neus en belooft daarmee het grootste probleem rondom snurken, het geluid, op te lossen. Volgens de maker werkt de pleister hetzelfde als de zogeheten ‘noise-cancelling koptelefoons’, vertelt hij aan Fast Company.

Noise-cancelling koptelefoons filteren het geluid in de omgeving weg door de geluidsgolven te verbreken. De speciale Nosepiece doet eigenlijk precies hetzelfde. Hij luistert naar de geluiden in de ruimte en genereert het tegenovergestelde geluid. Door het tegenovergestelde geluid af te spelen breken deze geluidsgolven de geluidsgolven van het gesnurk af, waardoor het storende geluid verdwijnt.

3053957-inline-s-1-noise-canceling-nosepiece-silences-snores

Het apparaatje hangt over je neusbrug en plakt aan je wangen door middel van zelfklevende patches die ongeveer na een maand vervangen moeten worden. Hij werkt door middel van een oplaadbare batterij die de microfoon en speakers van stroom voorziet.

Eyal laat weten dat het laten verdwijnen van het geluid werkt vanaf ongeveer 20 centimer. Logischerwijs wordt het effect van de pleister sterker des ter groter de afstand van de snurkende partner wordt. Het gemiddelde geluid van snurken zit volgens Eyal op ongeveer 70 decibel, maar de speakers kunnen meer dan dat bereiken. Wanneer het geluid echt veel harder is zal het apparaatje wel werken, maar zal het geluid niet volledig verdwijnen maar enkel minder hard worden.

De Nosepiece staat nu voor 62 dollar op crowdfundingsite Indigogo. In de winkel zal hij uiteindelijk 99 dollar gaan kosten, wat goedkoper is dan een levenslange voorraad aan oordopjes. Hij wordt, als alles goed gaat, geleverd in November 2016.