Nooit meer uit het zicht tijdens het backpacken dankzij Beacon van Strava

Stel, je gaat backpacken in de wildernis. De ene helft van de mensen die je kent zal je waarschijnlijk een beetje jaloers veel plezier wensen. De andere helft, zoals je lieve tante, geeft je vooral mee dat je erg voorzichtig moet zijn en niet moet verdwalen. Die laatste groep kun je nu met een geruster hart achterlaten dankzij een nieuwe functie van Strava: Beacon.

Met Beacon kunnen gebruikers van Strava maximaal drie mensen toestemming geven om je huidige locatie in te zien. Als gebruiker kun je een unieke url genereren die je met deze mensen kunt delen. Zij hoeven daar zelf geen Strava-gebruiker voor te zijn. De nieuwe functie is ingebouwd in de app van Strava (iOS/Android) en is dus eigenlijk ook bedoeld voor mensen die gaan hardlopen of wielrennen.

Beacon kan ook laten weten als je workout lang geen activiteit vertoont, je buiten bereik van zendmasten dreigt te raken of als je batterij bijna leeg is. De functie is echter niet gratis beschikbaar, maar alleen toegankelijk voor betalende gebruikers.

Vorige week schreef collega Eveline ook al over een product dat specifiek is gericht om de locatie van een familielid, in dit geval een kind, in de gaten te houden. Daar ging het om een smartwatch van KiGO, waarmee je op je telefoon de locatie van een of meerdere gekoppelde horloges kunt bekijken.