NOS en Ubideo laten toeschouwers Tour de France live verslag doen

Als je de Tour de France van dichtbij wilt zien, dan val je morgen met je neus in de boter. Het peloton is namelijk te gast in Utrecht, dus je kunt al je wielerhelden in eigen land bewonderen. Vind je het te warm om naar Utrecht te reizen, maar wil je wel alles van dichtbij meemaken? Geen probleem, want de NOS en het Amsterdamse Ubideo laten je het evenement volgen door de ogen van de toeschouwers.

De twee partijen maken namelijk gebruik van livestreamers om je een uniek kijkje voor én achter de schermen te geven. Je kunt deze streams bekijken via de website of app van de NOS of de app van Ubideo zelf. Hier verschijnen alle streams op een interactieve kaart, zodat je live kunt inzoomen op de locatie die jij wilt zien. De NOS verzamelt vervolgens ook nog eens de beste beelden en stelt op basis hiervan een eigen stream samen.

tourjpg

Beschik je over de app, dan kun je ook verzoekjes indienen. Wil je bijvoorbeeld de rit van Tom Dumoulin volgen, dan krijgen alle actieve streamers dat met een druk op de knop te horen. Ubideo wil zich op deze manier onderscheiden van de twee grote livestream-apps: Meerkat en Periscope. Daarnaast zet de start-up in op intensief contact tussen de kijker en de streamer, zodat continu in beeld is wat de kijkers willen zien.

De Ubideo-app is op dit momen alleen beschikbaar voor iPhones, maar als het experiment van morgen een succes is, dan volgt ongetwijfeld snel versie voor Android.