Meer media-aandacht voor vrouwenvoetbal: NOS Studio Sport gaat Eredivisie voor vrouwen uitzenden

Studio Sport gaat voortaan standaard op zaterdag een samenvatting van één wedstrijd uit de Eredivisie voor vrouwen uitzenden. Dat maakte de NOS vandaag bekend. De omroep wil daarmee een opmars maken naar het EK Vrouwenvoetbal, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden.

De NOS kiest voortaan elke competitieweek één duel dat tijdens Studio Sport behandeld gaat worden. Aankomende zaterdag is dat de wedstrijd tussen PSV en Telstar VVNH. De uitzendingen van Studio Sport beginnen om 23:35 uur. Daarnaast blijven de wedstrijden uit de Eredivisie voor vrouwen op vrijdagavond om 19:30 uur op het programma staan.

De Eredivisie voor vrouwen bestaat uit acht teams. Naast PSV en Telstar doen ook Achilles ’29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle en FC Twente mee aan de competitie.

EK Vrouwenvoetbal

Het EK Vrouwenvoetbal begint 16 juli. Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, zegt in een verklaring dat de omroep flink uit gaat pakken. De openingswedstrijd, finale en alle wedstrijden van de Leeuwinnen zullen live op televisie te volgen zijn.

De wedstrijden van het EK worden gespeeld in Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede. Nederland zit in een poule met België, Denemarken en Noorwegen. In totaal doen zestien teams mee. Het toernooi duurt tot 6 augustus.