Nostalgie op Gamescom: Nieuwe Age of Empires en Jurassic World Evolution in de maak

Age-of-Empires

Gamescom is in volle gang, dus er worden talloze nieuwe spellen geïntroduceerd. Maar als we kijken naar de aankondigingen van gisteravond, dan zien we dat nostalgie de boventoon voert. Er komt voor het eerst in twaalf jaar namelijk een nieuwe Age of Empires én er komt een soort Rollercoaster Tycoon, maar dan met Jurassic World als thema.

Age of Empires III, tot nu toe het laatste deel in de serie, verscheen in 2005. Maar nu, eindelijk, komt er een nieuw deel, zo kondigde Microsoft aan. Age of Empires IV is nu officieel in ontwikkeling en er zijn al flink wat details bekend. Zo zien we in een trailer beelden van de Romeinen en de Amerikaanse burgeroorlog, maar ook de avonturen die de mens beleefde. “Maar nu komt er een nieuwe eeuw aan”, eindigt de trailer.

Voor wie het even vergeten is: Age of Empires is een real-time strategiespel, ontwikkeld door Ensemble Studios (dat niet meer bestaat). Je moest in het spel je troepen door verschillende eeuwen heen leiden, namelijk van het stenen tijdperk tot de klassieke periode. In het tweede deel gingen we nog iets verder, namelijk naar de middeleeuwen. In deel drie gingen we door naar de kolonisten.

Waar deel vier precies gaat uitkomen, weten we nog niet. Wel is er een nieuwe ontwikkelaar: Relic Entertainment. Het bedrijf maakte eerder Company of Heroes en Homeworld.

Voor de grote fans is er nog meer goed nieuws. De gehele serie wordt geremastered en opnieuw uitgebracht. Nog meer speelplezier dus! Helaas is nog niet duidelijk wanneer de games verschijnen.

Jurassic World Evolution

Verder hebben we qua nostalgie het spel Jurassic World Evolution. In dit spel kun je, net als in Rollercoaster Tycoon, een eigen park maken en managen. Maar pas op: de dino’s kunnen natuurlijk wel ontsnappen. Verder is het idee echt hetzelfde: houd je bezoekers gelukkig en zorg dat het geld blijft binnenkomen om doelen te behalen.

Leuke toevoeging is dat je in het spel ook nieuwe soorten dinosauriërs kunt fokken (we vragen maar even niet of dat een goed idee is). Verder kun je natuurlijk allerlei soorten attracties maken, evenals onderzoekscentra en faciliteiten voor de beveiliging.

Dat Rollercoaster Tycoon-thema sijpelt ook door in de ontwikkeling van het spel: het wordt gemaakt door Frontier Developments in samenwerking met Universal. Frontier is de studio die ook werkte aan Rollercoaster Tycoon en onlangs Planet Coaster uitbracht.

Volgens The AV Club verschijnt het spel op 22 juni 2018 op PC, PlayStation 4 en Xbox One.