De ‘notch’ kan het einde betekenen van de iPhone X

iPhone X

De inkeping aan de bovenrand van het scherm, ook wel de ‘notch’, is een ontwerpbeslissing die wel eens slecht zou kunnen uitpakken voor de iPhone X. Dat zegt Forbes.

In de inkeping zit de camera voor gezichtsherkenning. In plaats van de zwarte bovenrand wat breder te maken, koos Apple voor zoveel mogelijk schermoppervlakte. Door de ‘notch’ vlakken foto’s niet mooi uit over het scherm. Vooral in China valt het ontwerp van de iPhone X niet goed. De verkoop van de nieuwste Apple-telefoon valt daar tegen. Volgens Forbes-journalist Gordon Kelly ligt dat voor een deel aan de hinderlijke inkeping. “In China zijn grote schermen alles”, zegt hij. De inkeping kost volgens Kelly teveel bruikbare schermruimte voor de Chinezen.

Tegenvallende cijfers

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal die tegenvallende verkoop van de iPhone X in China leiden tot het einde van de productie. Kuo verwacht dat dat in de zomer van dit jaar zal gebeuren.

Vorige maand was er ook al nieuws over de tegenvallende cijfers van de nieuwste iPhone. Er werd verwacht dat de vraag sneller dan normaal zou afnemen. De belangrijkste fabrikant van de telefoon had toen al aangegeven geen nieuwe werknemers meer aan te nemen. Dat gaf aanleiding voor geruchten dat de productielijn zou stoppen. Het zou voor het eerst zijn sinds de iPhone 5c uit 2014 dat een productielijn van de populaire smartphone eindigt.

Foto: iPhone X / Apple