Novo Nordisk en IBM gaan samenwerken voor betere diabeteszorg

IBM Watson

Novo Nordisk en IBM hebben vandaag bekend gemaakt dat ze samen de zorg voor diabetespatienten gaan verbeteren. De bedrijven laten weten dat de bedrijven dit doen door de data over diabetes van het Deense farmaceutische bedrijf Novo Nordisk te laten analyseren door supercomputer Watson van IBM.

IMB lanceerde in april 2015 de Watson Health Cloud om doktoren, onderzoekers en verzekeraars te helpen de gigantische hoeveelheid aan persoonlijke gezondheidsdata, die dagelijks gegenereerd en gedeeld wordt, te analyseren.

Samen met Novo Nordisk, een bedrijf dat zich al meer dan 90 jaar wereldwijd inzet voor het verbeteren van de diabeteszorg, wil IBM nu onderzoeken hoe de gezondheidszorg voor diabetespatienten verbeterd kan worden. Dit doen ze door de realtime kennis die wordt vergaard door Novo Nordisk bij diabetesbehandelingen te combineren met de Watson Health Cloud.

Deborah DiSanzo, de manager van IBM Watson Health zegt dat er op die manier voor iedere patiënt een persoonlijke behandeling kan worden gemaakt