NS lanceert nieuwe Reisplanner Xtra app

De NS heeft vandaag een update van haar Reisplanner Xtra app uitgebracht voor iOS en Android. Behalve een modern flat design, is de app volgens de NS vooral slimmer en persoonlijker. Zo ontdekt de app bijvoorbeeld zelf je locatie om je van een passend reisadvies te voorzien en kun je je favoriete trajecten opslaan.

Daarnaast wordt de app nu ook automatisch op tablets ondersteund, een veelgevraagde feature door NS reizigers. De reisinformatie wordt afgestemd op de locatie van de reiziger, zodat je in eerste instantie altijd direct de berichten ziet die voor jou relevant zijn op dat moment. Tijdens je treinreis kun je voortaan ook de route van je rit volgen, zodat je weet waar je ongeveer bent. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn dat reizigers vanuit de trein zelf melding kunnen maken van een vertraging.

In het geval van storingen kan de nieuwe NS app je trouwens nu ook een update sturen, bijvoorbeeld als er een ander vertrekspoor is aangekondigd of er een trein uitvalt. Die actuele reisinformatie is een duidelijk pluspunt van deze nieuwe app, omdat het je beter in staat stelt om vooruit te plannen zelfs als je nog niet op het station bent. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om net als in de 9292OV app aansluitingen op het openbaar vervoer ook direct in deze app te kunnen checken laat de NS weten.

Schermafbeelding 2014-01-16 om 15.41.24

Een gebruiker kan in de app ook een aantal persoonlijke voorkeuren instellen bij het opvragen van een reisadvies, bijvoorbeeld de overstaptijd die je op een bepaald station minimaal wilt hebben. Onder ‘Mijn reizen’ kun je je favoriete treinritten opslaan, zodat je snel reisinformatie kunt opvragen over de trajecten die je regelmatig rijdt. Nieuw is ook de uitgebreidere informatie over de faciliteiten op de diverse NS stations in Nederland.

NS Reisplanner Xtra 3.0 is vanaf vandaag gratis te downloaden voor iOS en Android gebruikers.

Schermafbeelding 2014-01-16 om 15.40.57