Nu kan iedereen zijn eigen live blog starten op Reddit

Reddit lanceerde deze week een nieuwe feature waarmee elke gebruiker zijn eigen liveblog kan starten. Reddit Live was de afgelopen maanden al live als beta-versie, en is nu dus voor iedereen beschikbaar.

In tegenstelling tot normale Reddit berichten wordt een live blog automatisch en in realtime ververst zonder dat de bezoeker zijn browser hoeft te refreshen. Ook kunnen tweets, YouTube video’s en afbeeldingen worden ge-embed.

Screen Shot 2014-07-24 at 17.06.29

Reddit richt zich met Reddit Live dan ook met name op snelgaande nieuwsontwikkelingen waarbij amateur journalisten een poging doen alle ontwikkelingen real time te volgen, zoals bijvoorbeeld het geval was na de crash van vlucht MH17 vorige week in Oekraïne.

In Nederland is Reddit wat minder bekend, maar in de VS geldt het al geruime tijd als een van de belangrijkste bronnen van realtime nieuws en informatie, door de kracht van zijn enorme gebruikers database. Zo zetten de Reddit gebruikers twee jaar geleden een massale klopjacht in op de verdachten van de Boston Marathon aanslagen, door foto’s en aanwijzingen met elkaar te delen via de site.