Nu kun je zelf ervaren hoe het is om te vliegen met behulp van een Oculus Rift Drone


Zeer kleine kans dat R. Kelly in 1996 met het nummer ‘I Believe I Can Fly’ verwees naar een hybride Oculus Rift-quadcopter die gebruikers de illusie geeft een vogel in de lucht te zijn. Een team ambitieuze onderzoekers van de Norwegian University of Science and Technology geeft met de ontwikkeling van deze technologie nieuwe betekenis aan het populaire – maar zoetsappige – nummer.

De Oculus FPV – wat staat voor ‘First Person View’ – is een drone met een gemonteerde camera die verbonden is aan een Oculus Rift. Deze virtual Reality Headset registreert wanneer de gebruiker met zijn hoofd beweegt waarop de camera op de drone automatisch meedraait. Hierdoor krijgt de drager van de OR het gevoel dat hij in de lucht vliegt.

De Oculus FPV kan ook worden gebuikt voor meer praktische doeleinden, zo wordt stedelijke surveillance een stuk intuïtiever wanneer iemand de camera kan besturen met zijn gezicht. Ook voor het leger zou dergelijke apparatuur zeker van pas komen in het scannen van een gevaarlijke omgeving.

De software voor het systeem is open-source en te downloaden via GitHub, zodat iedereen zijn eigen Oculus FPV kan maken en spannende ervaringen kan creëren. Bedenk bijvoorbeeld eens hoe een Oculus FPV film eruit zou komen te zien, of hoe je met de technologie ineens onbegaanbare gebieden kan gaan verkennen vanuit de lucht. Heel gaaf!

a12446766c96b324673618f60ddee668 afed79c5f189cd9714d79a5665a6834c