NU.nl gaat lokaal: de nieuwssite introduceert de eerste regionale versie in Groningen

Vandaag start NU.nl met een eerste regionale versie van de nieuwswebsite in Groningen; NUgroningen. Hierop zal nieuws over de stad en de omliggende gemeenten verschijnen. Volgens NU is het initiatief bedoeld om de website beter en relevanter te maken. Eerdere aanzetten daartoe waren onder meer de introductie van een blok op de voorpagina met uitsluitend entertainment-nieuws en een speciaal katern met langere verhalen en achtergronden in het weekend.

Het brengen van regionaal nieuws is ook al langer een grote wens. We denken dat het een perfecte aanvulling is op al het nieuws dat we al brengen.

De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met het ANP en regionale partners zoals OOG en de Groninger Internet Courant zodat het nieuws vanuit lokale bronnen komt. De meeste lezers buiten de Randstad komen uit Groningen vandaar dat de proef daar gestart wordt. Als het initiatief succesvol uitpakt dan zullen er meer regionale katernen gestart worden.

Als je een Android-gebruiker uit Groningen dan zal het katern automatisch op de voorpagina van de app verschijnen. Dat is een nieuwe techniek die in het vervolg vaker toegepast zal worden. Nieuws over de Vierdaagse van Nijmegen zie je dan alleen op je voorpagina als je daar in de buurt bent en hetzelfde geldt voor Lowlands als je in de buurt van Biddinghuizen bent in augustus.

De regionale versie is vanaf vandaag te vinden op NU.nl/groningen of op Twitter via @NUgroningen.