Nu te koop: Smart bureau helpt je bij het afwisselen tussen staand en zittend werken

We schreven er deze week al eerder over: “zitten is het nieuwe roken“. Want teveel mensen zitten de hele dag op hun bips tijdens het werk en dat is ongezond. De Stir Kinect Smart Desk is een bureau dat je gedurende de dag, interactief, helpt met het afwisselen van je werkhouding.

Op het eerste gezicht is de Stir vooral een strak ontworpen bureau. De kabels zijn keurig weggewerkt en het houten blad komt mooi naar voren op het witte onderstel.

Terwijl je werkt, gebeurt er echter iets opvallends: het bureau begint te ademen! Gedurende enkele seconden gaat het bureau voorzichtig op en neer, als een borstkas. De Stir Kinect geeft aan dat het tijd is om van positie te wisselen.

Met een snelle, dubbele ’tap’ op een touchscreen op de hoek van het bureau begint de transformatie. Het bureau verandert van zittende werkplek naar een hoge tafel waar je staand aan kan werken. Op het touchscreen zie je intussen hoeveel extra calorieën je hebt verbrand door staand te werken. Fascinerend!

De Stir Kinect beschikt ook nog eens over Wi-fi en Bluetooth verbindingen en zou zijn gegevens dus kunnen synchroniseren met andere apps.

Hoewel het concept al langere tijd over De Interwebs zwerft, is de Stir nu daadwerkelijk te koop. Het bureau, dat een werkblad heeft van 150x75cm en zo’n kleine 70 kg weegt, kan zo’n 35 kg aan materiaal optillen.

De prijs is echter niet mals: een werkplekje van Stir kom op liefst 3000 euro. Daar kun je dan wel blad, onderstel én onderkant van blad voor configureren.