Numrush Gift Guide: Het boek van meester-voorspeller Nate Silver

Over populariteit had data wetenschapper, part-time pokerheld en recent gekroonde Koning Van De Statistiek Nate Silver sowieso al niet te klagen. Met zijn 100% juiste voorspelling van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgde hij er echter ook nog even voor dat zijn net uitgebrachte boek ook van de planken vliegt. Een goede aanvulling in de Gift Guide dus!

In 2008 zorgde Silver al voor behoorlijk wat opschudding, toen hij 49 van 50 staten goed voorspelde tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen dat jaar. Ook in 2012 werd Silver, intussen van naam en faam, naar voren geschoven om voorspellingen te doen aan de hand van een ontzettende berg data. Met succes, want de Amerikaan voorspelde – tegen alle verwachtingen in – ditmaal 50 uit 50 correct.

Het onderwerp van Silver’s boek is op voorhand geen easy reading. Maar Silver’s stijl van schrijven en heldere uitleg maakt het zeer zeker te volgen voor hen die er in geinteresseerd zijn. Ik heb slechts een aantal passages kunnen doornemen, maar het boek staat ab-so-luut op de “must read”-lijst voor de komende feestdagen!