Numrush Gift Guide: Inspirerende visualisaties verzameld in bonk van een boek

Ik kan me nog goed herinneren dat ik het boek voor het eerst opensloeg. Het salontafelboek waar je daadwerkelijk het best een tafeltje bij kan gebruiken om door te nemen. Vandaag in de Gift Guide aandacht voor een heleboel infographics. Zonder scrollen!

Het bonkige boek “Information Graphics” is zonder twijfel een bron van inspiratie. Het formaat wordt goed gemaakt zodra je begint te bladeren en de rijke pracht aan verschillende soorten visualisaties ziet. Die zouden op een kleiner formaat nooit zo lekker tot hun recht komen.

Niet dat het boek alleen maar plaatjes laat zien zonder enige context. Het bevat een prettige opbouw en begint al bij de allereerste “infographics”, zoals bijvoorbeeld bij de ramp met de Titanic.

Volgens de makers is het belangrijk om te investeren in het leren waarderen (en toepassen) van grafisch communiceren: “Considering this complex variety of data floating around us, sometimes the best — or even only — way to communicate is visually“. Het terugbrengen naar de basis en iets simpel kunnen uitleggen is daarin de sleutel. Dat wist ook Albert Einstein al: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.”

Het boek Information Graphics is hier te bestellen op Bol.