Numrush Gift Guide: Schitterende op maat gemaakte houten landkaarten

Vandaag in de Numrush Gift Guide een prachtig stukje kunst wat zelfs niet-Numrush lezers moet kunnen bekoren. Zogenaamde Woodcut Maps, kaarten van een lokatie naar keuze gemaakt van (verschillende soorten) hout. Met een stevig prijskaartje, maar het is dan ook wel prachtwerk!

Het proces op de website van Woodcut Maps is simpel: kies je locatie middels Google Maps, zoom in of out en voila, het eerste design staat op je scherm! Daarna begint het maatwerk. Kies verschillende houtsoorten, formaten en tweak bepaalde dingen zoals welke houtsoort voor welk deel moet worden gebruikt.

Wanneer je klaar bent met ontwerpen wordt je design doorgestuurd naar de studio van het bedrijf. Daar gaat men aan de slag met AutoCAD, hout en lasers(!) om je design tot leven te brengen. Cool!

 Wil je een Woodcut Map onder de boom dit jaar, zul je snel moeten zijn. Internationale shipments die voor 3 december binnen zijn, worden gegarandeerd nog voor 24 december geleverd. De prijs kan echter nog wel eens een drempel worden. Die varieert van $150 voor het kleinste formaat (ongeveer A4) tot $400 of meer voor posterformaten.