Numrush verdiept zich de komende vier weken in het Nederlandse startupklimaat

Als het gaat om nieuwe innovatieve technologieën en startups, wordt er vaak direct gedacht aan Silicon Valley. Hoewel hier natuurlijk veel belangrijke ontwikkelingen ontstaan, blijft Nederland ook zeker niet achter. Sterker nog: volgens Startup Delta heeft Nederland zelfs het grootste startupklimaat van Europa.

Die organisatie, met Neelie Kroes als ambassadeur, is speciaal in het leven geroepen om het Nederlandse startupklimaat verder te versterken en internationaal onder de aandacht te brengen. Morgen begint Startup Fest Europe, dat door de inspanningen van Startup Delta en een heleboel partners tot stand in gekomen.

Voor ons reden om eens wat dieper in te gaan op het startupklimaat in Nederland. Momenteel zijn er in Nederland meer dan 1500 startups in 74 verschillende industrieën. Collega Tosca Abrahams heeft zich vastgebeten in de Nederlandse startupscene en is gaan kijken welke vier trends en ontwikkelingen nu het belangrijkste zijn. Daarbij keek ze naar het aantal startups, de bijbehorende investeringen en de grotere maatschappelijke en innovatietrends die je ziet.

Uiteindelijk zijn daar fintech, healthtech, cleantech en education uit naar voren gekomen. Vanaf morgen, wanneer Startup Fest Europe officieel begint, zullen we vier weken lang elke week één thema uitlichten. Eerst door een beeld te scheppen van het startupklimaat in Nederland binnen die sector en vervolgens door steeds twee startups te profielen. We starten morgen met onderwijs.