Met de NVIDIA Spot komt Google Assistent naar iedere kamer in je huis

NVIDIA Shield TV Spot

Hoe tof al die digitale assistenten (Amazon Echo, Google Home) ook zijn, er is een groot probleem: je moet in de buurt zijn om ze te laten werken. Sta je dus in de slaapkamer, dan kun je schreeuwen wat je wilt, maar Google Home gaat je echt niet horen. Tenzij je de NVIDIA Spot in je huis hebt hangen, want die brengt de Assistant dichterbij, zo werd bekend tijdens CES.

De NVIDIA Spot is een hybride microfoon en speaker, die de Assistant naar iedere kamer in je huis brengt. Voordeel is dat je voortaan dus vanuit de slaapkamer kunt zeggen dat de lichten uit moeten; dat de Assistant dit met gemak hoort en het vervolgens dus ook doet.

Shield TV

Hier heb je echter wel de net onthulde Shield TV bij nodig. Dit is het eerste Android TV-apparaat van een derde partij die Google Assistent heeft (ook al komt Assistant in de komende maanden ook naar andere Android TV’s). De Shield TV werkt in het geval van de NVIDIA Spot als een centrale hub, waar de rest van de Spots mee verbonden zijn.

Groot nadeel van deze nieuwe oplossing is dat je 500 dollar per Spot betaald en daarnaast een Shield TV van minimaal 200 dollar moet kopen. Toch is dat flink wat goedkoper dan meerdere Google Home’s kopen, en dat maakt de deal toch wel aantrekkelijk.