Oakley en Intel werken samen aan een zonnebril voor hardlopers met ingebouwde personal coach

Trainen kan soms erg eenzaam zijn. Wanneer je urenlang alleen aan het hardlopen bent, kan de moed wel eens tot in de schoenen zinken. Daarom werken Oakley en Intel nu samen om je een nieuw maatje te geven bij het sporten. Ze ontwikkelden een slimme zonnebril met ingebouwde oortjes, die je prestaties bijhouden en feedback geven tijdens het sporten.

De Oakley Radar Pace is uitgerust met oortjes die data verzamelen via sensoren. Via die oortjes krijg je ook live feedback over je prestaties en extra motivatie indien nodig. Het is geen coach die in je oren schreeuwt dat je harder moet fietsen of lopen. De zonnebril gaat je bijvoorbeeld kalm vertellen dat je sneller moet lopen om een beter eindresultaat te halen.

Vriendelijke personal coach

De smart-bril staat steeds in connectie met een app voor Android of iOS, die trainingsschema’s opstelt voor jou. Je kan op elk moment zeggen tegen de Pace om de training te stoppen, ook al is die niet helemaal afgerond. De coach vraagt je dan nog een laatste keer f je wel zeker bent dat je wilt opgeven voordat hij de training ook echt stopt. Een echte gentleman in vergelijking met meeste personal coaches van vlees en bloed.

Naast deze personal coach, kan je ook gewoon luisteren naar je favoriete muziek. De smart-bril staat namelijk continu via bluetooth in verbinding met jouw smartphone. Je kan met de ingebouwde batterij 4 uur lang naar muziek luisteren. Zonder muziek te luisteren, blijft de zonnebril je 6 uur lang coachen.

De Oakley Radar Pace blijft ondanks de elektronica erin, nog steeds een erg lichte zonnebril, die normaal aanvoelt. Een handig extraatje is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat je oortjes steeds zullen uitvallen tijdens het sporten. De Oakley Radar Pace zal in oktober te krijgen zijn voor 449 dollar. De prijs in Nederland is nog niet bekend.