Oculus en Facebook lanceren functies voor sociale virtual reality

Virtual reality wordt iets minder afgesloten. Oculus heeft speciale VR-games toegevoegd aan de Oculus Store, waarmee sociale virtual reality mogelijk is. Daardoor kunnen bezitters van een Gear VR vanaf vandaag samen met vrienden games in virtual reality gaan spelen.

Een van de spellen is Social Trivia, een quiz die je met maximaal vijf spelers kunt spelen. Een ander spel is Herobound: Gladiators, een meer op actie gericht spel waarin je demonen en kobolden een kopje kleiner mag maken. Het bedrijf gaat later deze maand meer tools lanceren waarmee het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om apps voor sociale virtual reality te maken.

gearsocial2

Daarnaast hebben Facebook en Oculus ook een Facebook Video-tab toegevoegd aan het videoplatform Oculus Video. Vanaf volgende week is het mogelijk om je Facebook-account te koppelen aan Oculus Video. Daarmee kun je een gepersonaliseerd aanbod van 360-gradenvideo’s voorgeschoteld krijgen.

Eind vorige maand werd bekend dat Facebook een team wil samenstellen dat de mogelijkheden van sociale interactie van virtual reality moet onderzoeken. Het feit dat je met een VR-bril compleet afgesloten bent van je echte omgeving is een veelgehoord kritiekpunt op virtual reality. De mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in virtual reality zou dat argument deels kunnen wegnemen. Sony werkt voor Playstation VR ook aan games die je samen kunt spelen, maar waar slechts één speler een VR-bril draagt.