Oculus ontwikkelt goedkopere VR-bril die werkt zonder computer

Facebook-baas Mark Zuckerberg zet in op een nieuwe, goedkopere virtual-reality-ervaring. Hij toonde tijdens het evenement Oculus Connect (Facebook is eigenaar van Oculus) gisteren een nieuwe VR-bril die je zonder computer kunt gebruiken.

Volgens Zuckerberg is het product nog lang niet af, maar het gaat om een bril die qua kwaliteit en prestaties tussen de Samsung Gear VR en Oculus Rift in zit. Het grootste voordeel: je hebt er geen smartphone of computer meer voor nodig, want je kunt de bril gewoon los gebruiken. Alle technologie en rekenkracht zit in de bril ingebouwd. Daarnaast moet het nieuwe product goedkoper worden dan de Oculus Rift.

De nieuwe Oculus-bril heeft dan ook drie kernwaarden: hij wordt draagbaar, toegankelijk en betaalbaar. Het prototype heeft een vergelijkbaar ontwerp als de Rift, maar dan zonder alle kabels die je vastketenen aan je computer. Zuckerberg maakte helaas niet bekend wanneer het apparaat op de markt komt en wat het moet gaan kosten.

touch_a

Oculus Touch

We weten inmiddels wel wanneer de Oculus Touch-controllers te bestellen is en wanneer de leveringen van start gaan. De controllers voor de Rift zijn vanaf 10 oktober te bestellen en worden geleverd met twee games: VR Sports Challenge en The Unspoken. De set gaat 199 dollar kosten.

Wil je in de hele kamer kunnen spelen, dan heb je een extra sensor nodig. Die kost je nog eens 79 dollar. Op gamegebied leerden we verder dat ook Arktika en Lone Echo from Ready at Dawn speelbaar zijn met de Touch-controllers, maar het aanbod zal later natuurlijk verder uitgebreid worden.

Het laatste nieuwtje: de in-ear koptelefoon voor de Oculus Rift. Hierdoor heb je de meegeleverde on-ear koptelefoon niet meer nodig, dus mocht je daar niet zo tevreden over zijn, dan is er nu een alternatief. De oortjes kosten 49 dollar en worden geleverd in december.